Trøndelag byr på mangfold. Her utsikt over Trondheimsfjorden fra klosterruinene på Tautra.

Trøndelag ansees ofte som Norges matfat. Det med rette! I 2022 ble vi utnevnt til Europeisk Matregion, et høythengende kvalitetsstempel for matprodusentene i regionen. Dette gjør at gode matopplevelser ligger som perler på en snor – over hele fylket. Men vi kan by på så mye mer: Fjellandskap, myke heier og nærhet til de dramatiske fjordlandskapene på Nordvestlandet. I tillegg er det enkelt å komme seg hit. Trondheim Lufthavn Værnes har direkteruter til flere storbyer og knutepunkter i Europa.

Trondheim som starthavn for kystruten

Regionen vil også være et utmerket utgangspunkt for en rundreise med kystruten. Ta enten en kort tur langs Vestlandet tur/retur Bergen, eller den lengre seilingen til Kirkenes og tilbake. Skal du gjøre det, vil vi anbefale at du tilbringer litt tid i Trøndelag før eller etter reisen. Her kan du oppleve alt fra pulserende storbyliv – i en liten by, historiske steder og bygninger i tillegg mat i verdensklasse.


nb_NO