Allerede før du ankommer Åndalsnes setter den ville naturen standarden. Europas høyeste loddrette stup har forståelig nok fått navnet Trollveggen, og det er ikke den eneste naturformasjonen med henvisning til troll. Når du i tillegg kan oppleve Norges lengste gondolbane her, vet du at du omgir deg med noe av det mest spektakulære Norge har å by på.

Sesong: Mai – oktober

Turlengde: 2 dager

Åpner kart

Se i Google Maps

Trollstigen og Romsdalen byr på høye fjell og dype daler

Selv om man på sommeren kan oppleve et ganske vått klima, er temperaturene i Åndalsnes ofte av det mer hyggelige slaget for sin breddegrad. Tettstedet innerst i Romsdalsfjorden er et utmerket utgangspunkt for ville naturopplevelser, men byr også på aktiviteter som ikke krever fysikk på veldig høyt nivå.

Hva skal du ikke gå glipp av?

Trollstigen: Etter at den åpnet i 1936 har de 11 hårnålsvingene fasinert besøkende fra fjernt og nært. Denne ikoniske veien er ikke bare en ingeniørmessig bragd, men også en naturopplevelse som tar pusten fra deg. Få med deg den fantastiske utsikten fra toppen.

Romsdalsgondolen: Med sine 1676 meter er dette Norges lengste gondolbane. Den tar deg 708 meter over havet, og på toppen kan du nye et måltid og den spektakulære utsikten. Dette er også et godt utgangspunkt for å gå turer i den ville naturen.

Kylling bru: Dette er kanskje en av Norges mest kjente bruer, som også har hatt en rolle i en av Mission Impossible-filmene. Den ligger ved Kylling gård på Verma, og utforsker du området alene bør du sette av tid til å fotografere dette mektige ingeniørstykket.

Åndalsnes fra Trondheim i én pakke

To Do Nordics har flere måter å bake Trollstigen og Åndalsnes inn i en pakke. Enten som del av en rundreise, eller som overnattingstur fra Trondheim. Ta kontakt for flere detaljer, slik at dere kan oppleve spektakulære Åndalsnes sammen med oss.

nb_NO
Skroll til toppen