Trondheim var hovedstad i Norge fra 1030 – 1217, og er en by som fanger hjertet med sin historie, kulinariske mangfold og pulserende liv av 37 000 studenter. Enten du er interessert i historie, mat, kultur eller natur, har Trondheim noe å tilby. Utforsk byens mangfold og la deg forføre av sjarmen til denne nordiske perlen.

Sesong: Hele året

Turlengde: Minimum 2 dager

Se i Google Maps

Nidarosdomen og Olav den Hellige

Nidarosdomen, juvelen i Trondheims, er et arkitektonisk mesterverk som har ruvet byen i nesten 1000 år. Dette praktfulle gotiske monumentet har en viktig historisk rolle som samlingspunkt for pilegrimer og som stedet der Olav den Hellige ble gravlagt. Utforsk den intrikate arkitekturen, de imponerende glassmaleriene og nyt den åndelige atmosfæren som omgir Nidarosdomen.

Restauranter og hoteller

Trondheim er ikke bare kjent for sin historie, men også for sitt kulinariske mangfold. Utforsk lokale restauranter som serverer alt fra velsmakende sjømatretter og tradisjonsrik norsk mat, til moderne gastronomi i Michelin-klassen. Fra små lokale kafeer til gourmetrestauranter tilbys en smakfull opplevelse for alle ganer. Når dagen er omme, kan du slappe av på komfortable hoteller alle prisklasser med moderne bekvemmeligheter og sjarmerende atmosfære.

NTNU og Folkeliv

Trondheim er også hjemmet til NTNU, et prestisjefylt universitet som er et viktig bidrag til byens pulserende atmosfære. Utforsk Gløshaugen og det livlige folkelivet i Trondheim som preges av blanding mellom studenter, lokale og besøkende, som benytter et bredt tilbud av kulturelle spisesteder, puber og festivaler.

Trondheim som utgangspunkt

Trondheims beliggenhet ved Trondheimsfjorden gir muligheter for spennende utflukter. Utforsk det historiske Munkholmen, en øy med en lang historie som kloster og fengsel, eller bestill en guidet vandring i byen. For de som søker naturopplevelser, er Bymarka et flott sted for fotturer og skiturer.

Trondheim er også et naturlig utgangspunkt for å oppleve fjorder, fjell og variert kulturlandskap.

Her er noen turer vi tilbyr med Trondheim som utgangspunkt:

  • Røros fra Trondheim
    Den unike atmosfæren er det første som slår mot deg når man ankommer Røros. Det kompakte sentrumet står som et monument over gruvedriften som på 1600-tallet dannet grunnlaget for byen, og i 1980 ble det 55. verdensarvstedet på UNESCOs verdensarvliste. Å ta seg til Røros fra Trondheim eller Oslo er ganske enkelt, og vi legger… Les mer: Røros fra Trondheim
  • Veiholmen, ytterst i havgapet
    Veiholmen er en liten øy og fiskevær som ligger i Smøla kommune i Møre og Romsdal fylke. Øya er kjent for sin vakre beliggenhet og sitt tradisjonelle fiskeværmiljø. Veiholmen har en historie som strekker seg tilbake til middelalderen, og har tradisjonelt vært et viktig knutepunkt for fiskeindustrien i regionen. Øya er omgitt av vakre kystlandskap,… Les mer: Veiholmen, ytterst i havgapet
  • Trollstigen og Åndalsnes – vilt og spektakulært
    Allerede før du ankommer Åndalsnes setter den ville naturen standarden. Europas høyeste loddrette stup har forståelig nok fått navnet Trollveggen, og det er ikke den eneste naturformasjonen med henvisning til troll. Når du i tillegg kan oppleve Norges lengste gondolbane her, vet du at du omgir deg med noe av det mest spektakulære Norge har… Les mer: Trollstigen og Åndalsnes – vilt og spektakulært
nb_NO
Skroll til toppen