Julestemning i snødekt gate

Julemarkeder i Norge er balsam for sjela

Hvis størrelsen ikke er viktigst og den gode stemningen betyr mest, er julemarkeder i Norge stedet å være. Snøtung dekor og dunkelt vinterlys setter en unik ramme du ikke finner mange andre steder i verden. Ta et avbrekk i en ellers travel førjulstid, og la deg forføre av norske tradisjoner med fjøsnisser, snø og lokale mattradisjoner.

Julemarkedet i Trondheim

Julemarkedet i Trondheim starter som regel rundt månedsskiftet november/desember, Datoer for 2024 er ikke annonsert ennå, men straks vi får de vil vi legge de ut. Markedet avholdes på Torvet, og de storslagne omgivelsene med Nidarosdomen rett ved, skaper en hyggelig og flott atmosfære.

Varigheten strekker seg normal over omtrent to uker, så det er gode muligheter for å sette av et besøk disse dagene. Det kan likevel lønne seg å være tidlig ute om man ønsker hotell under julemarkedet, da kapasiteten kan være noe under press.

På Torvet står dekorerte boder og telt som lyser opp i vintermørket. Her finner du hyggelige utstillere, håndverksprodukter og julegaver med særpreg. Du har mulighet til å lære om historien bak produktene, og bli bedre kjent med produsentene. Et eget lokalmattelt har de lekreste spiselige julegaver og lokalproduserte råvarer til julematen, og i en egen gate finner du juletreskogen som dufter deilig av granbar. Her finner mange av Trondheims innbyggere sitt juletre.

Midt i julemarkedet settes det opp en stor Lavvo som ønsker velkommen inn i varmen. Dette er stedet for mat, drikke og god stemning. Her brenner bålene hele dagen, og benker er kledd med reinskinn, noe bidrar til å skape en koselig og varm atmosfære hvor man kan ta en pause fra julehandelen.

Mat er en sentral del av norsk jul, og i lavvoen finner du et variert utvalg av god mat og drikke laget av lokale råvarer.

Julemarked Røros

Røros er en magisk opplevelse i førjulstiden. Faktisk så storslagen at Røros er kulisse i en av de mest folkekjære filmene nordmenn ser i jula; Pippis Jul fra 1969. Men også en nyere og populær serie er filmet her. En stor del av Netflix-serien Hjem Til Jul utspiller seg i gatene på Røros.

Julemarkedet på Røros er kort og intenst, og avholden 5. – 8. desember i 2024. Dette er kanskje et av de mest populære julemarkedene i landet sett i forhold til folketall. De trekker besøkende fra nært og fjernt, og den lille bergstaden syder av folkeliv disse dagene. Får du ikke julestemning her skal det mye til før du lar deg bevege.

Denne populariteten fører til en svært stor pågang på hoteller og spisesteder. Ønsker man overnatting under denne perioden, må derfor bestillingen finne sted lang tid i forveien, gjerne mer enn ett år. Men magien ligger over byen både før og etter selve markedet, og vi kan på det varmeste anbefale et besøk utenom selve markedet også.

To Do Nordics er selvfølgelig behjelpelig med å sy sammen en pakke med overnatting og aktiviteter for din gruppe.

Velkommen til julestemning midt i Norge.

nb_NO
Skroll til toppen