Veiholmen er en liten øy og fiskevær som ligger i Smøla kommune i Møre og Romsdal fylke. Øya er kjent for sin vakre beliggenhet og sitt tradisjonelle fiskeværmiljø. Veiholmen har en historie som strekker seg tilbake til middelalderen, og har tradisjonelt vært et viktig knutepunkt for fiskeindustrien i regionen. Øya er omgitt av vakre kystlandskap, med muligheter for fiske, båtturer og naturopplevelser.

Sesong: Mai – oktober

Turlengde: 1 – 2 dager

Åpner kart over Veiholmen

Se i Google Maps

Stillhet langt fra byens lyder

Selv om Veiholmen er et lite samfunn, har det et aktivt lokalsamfunn som er dedikert til å opprettholde sin kulturarv og styrke øyas bærekraftige utvikling. Turisme spiller en viktig rolle i økonomien på steder som Veiholmen, da besøkende bidrar til lokal handel og sysselsetting. Likevel er stillheten slående, en deilig følelse alle bør unne seg.

Dette bør du gjøre på Veiholmen

Båttur: Når man er på et sted langt ute i havgapet bør man absolutt få seg en tur på havet. Enten kan man leie en båt, eller få en guidet båttur med en av de lokale aktørene. Men vis respekt for været, sjøen i dette området er ikke stedet å befinne seg i dårlig vær.

Fotturer og naturvandringer: Tettstedet og området rundt byr på vakre turstier og flott natur å utforske. Ta en tur langs kysten og nyt den fantastiske utsikten over havet og de omkringliggende øyene.

Fotografering: Med sitt vakre kystlandskap og sjarmerende fiskevær, er Veiholmen et flott sted for fotografering. Ta med kameraet ditt og fang øyas naturlige skjønnhet og unike atmosfære. Dette er stedet for flotte skrytebilder.

Opplev kystkulturen fra Trondheim

To Do Nordics har flere måter å bake Veiholmen inn i en pakke. Enten som del av dagstur eller overnattingstur fra Trondheim. Ta kontakt for flere detaljer, slik at dere kan oppleve pittoreske Veiholmen sammen med oss.

nb_NO
Skroll til toppen