Gamle trehus på Røros

Den unike atmosfæren er det første som slår mot deg når man ankommer Røros. Det kompakte sentrumet står som et monument over gruvedriften som på 1600-tallet dannet grunnlaget for byen, og i 1980 ble det 55. verdensarvstedet på UNESCOs verdensarvliste. Å ta seg til Røros fra Trondheim eller Oslo er ganske enkelt, og vi legger gjerne til rette for en sømløs reise.

Sesong: Juni – mars

Turlengde: 1 – 3 dager

Se i Google Maps

Røros på sommeren

I perioden fra slutten av juni – august opplever man det mildeste klimaet i rørostraktene, og selv om det i juli kan komme over 100 mm. nedbør, er dette i norsk målestokk et forholdsvis tørt klima. På varme sommerdager kan man kjenne lukten av trehusbebyggelsen, og gatene er fylt med mennesker av utallige nasjonaliteter. Dette er nok en av de travleste tidene for turisme, men også perioden man kan nyte den friske fjelluften utendørs.

Aktiviteter på Røros om sommeren

Utforske Røros by: Ta en spasertur gjennom de sjarmerende gatene i Røros, som er på UNESCOs verdensarvliste. Utforsk de gamle trehusene, besøk kunstgallerier, og nyt atmosfæren.

Guidet gruvetur: Ta en guidet tur inn i de historiske kobbergruvene i området. Lær om gruvedriftens historie på Røros og utforsk de fascinerende underjordiske tunellene.

Fotturer og sykling: Røros-området byr på flotte muligheter for fotturer og sykling i vakker natur. Utforsk stier og ruter som passer for ditt ferdighetsnivå, og nyt den friske luften og de spektakulære utsiktene.

Røros fra Trondheim om høsten

Til tross av at temperaturen faller ganske fort fra litt uti september, er det vanligvis mindre nedbør på høsten enn om sommeren. De intense høstfargene skriker fra landskapet rundt deg, og naturen ber om å bli høstet. I denne perioden er det langt roligere i gatene, og caféer og restauranter serverer ofte av naturens matfat. Nå kan også late kvelder i et spa være fristende.

Hva kan du gjøre på Røros om høsten?

Fjellturer og naturutforskning: Ta en fjelltur og utforsk den vakre naturen rundt Røros. Høsten er en flott tid for fotturer, da temperaturene er kjøligere og stiene er mindre travle.

Høst av naturen: Ta med en kurv eller et spann, og gå på jakt etter sopp og bær i skogene rundt Røros. Vi sørger for at en kyndig person sjekker at sopp og bær er spiselige.

Spa og velvære: Unn deg selv litt velvære på en av de lokale spaene. Nyt en avslappende massasje, boblebad, en svømmetur eller en tur i badstu etter en dag med utforsking av området.

Røros i vinterdrakt

Vinteren kommer vanligvis ganske tidlig til Røros, og vær oppmerksom på at temperaturen kan krype ganske langt ned på minussiden, da spesielt i perioden desember – februar. Men dette er også tiden som kan være mest magisk. Vi tør påstå at om du ikke får julestemning av å besøke Røros i perioden før jul, får du den aldri. La deg fortrylle av boder, julepyntede gater og etter all sannsynlighet rikelig med ren snø.

Opplevelser på Røros om vinteren

Besøk Røros kirke og gamlebyen: Ta en spasertur gjennom den sjarmerende gamlebyen i vinterdrakt og besøk den ikoniske Røros kirke. Den snødekte atmosfæren gir et ekstra magisk preg på byen.

Julemarked: En tradisjonsrik begivenhet som trekker tusenvis av besøkende hvert år. Med sin atmosfæriske gamleby og snøkledde gater blir markedet en ekte juleeventyr. Vi kan også anbefale tilstøtende perioder.

Samisk kultur: Fra omtrent midten av november trekker reinsdyr inn mot bebyggelse. Da vil det være mulig med opplevelser som belyser den samiske tilknytningen Røros har gjennom mat, aktiviteter og mulighet for å se reinsdyr på nært hold.

Røros fra Trondheim i én pakke

To Do Nordics har flere måter å bake Røros inn i en pakke. Enten som del av en rundreise, dagstur fra Trondheim eller som tur med overnatting fra Trondheim eller Oslo. Ta kontakt for flere detaljer, slik at dere kan oppleve fantastiske Røros sammen med oss.

nb_NO
Skroll til toppen