Både Harry Potter og James Bond har brukt Nordvestlandet som filmlokasjoner. Her representert ved Atlanterhavsveien.

Opplevelser Hollywood verdig

Opplev filmlokasjoner brukt i Harry Potter og James Bond. Flere storfilmer har valgt Nordvestlandet som kulisser til sine produksjoner. Raumabanen, kåret til Europas vakreste togreise av Lonely Planet, har for eksempel vært brukt som bakgrunn i Harry Potters og Halvblodsprinsen og Mission: Impossible Dead Reckoning – Part One. James Bond har på sin side sust lang den spektakulære Atlanterhavsveien i No Time To Die. Begge disse er mulig å besøke med Trondheim som utgangspunkt.

Raumabanen som filmlokasjoner

Raumabanen er togstrekningen som går fra Dombås til Åndalsnes. Den ansees som en av verdens vakreste togstrekninger, og byr på spektakulær utsikt. Muligheten til å støte på Harry Potter eller Tom Cruise på strekningen er nok liten, men begge har benyttet seg av strekningen for å skape unike kulisser.

I Harry Potter og Halvblodsprinsen kan man se landskapet rundt Lesjavannet der toget er på vei med nye elever til Galtvort. Veterantoget var utlånt fra Norsk Jernbaneklubb, og skal etter sigende være de eneste opptakene gjort utenfor Storbritannia noen sinne.

Raumabanen var også lokasjon for en spektakulær scene i Mission: Impossible Dead Reckoning. Her kunne man kunne se Tom Cruise i en kampscene på taket av et tog med vakre Romsdalen som bakteppe.

Få med deg dette:

  • Kylling Bru – spektakulær steinbru åpnet i 1921.
  • Trollveggen – Europas høyeste loddrette fjellvegg.
  • Romsdalgondolen – Åndalsnes, lengde 1676 meter.

Atlanterhavsveien, ingeniørkunst som ble filmlokasjon

Veistrekningen, en nasjonal turistvei, mellom Vevang i Eide og Kårvåg i Averøy, ble kåret til århundrets byggverk i regi av Byggenæringens Landsforbund, Bygg Reis Deg og Byggeindustrien. Den innehar også tittelen verdens vakreste bilreise, en utmerkelse tildelt av den brittiske storavisen The Guardian.

nb_NO
Skroll til toppen