Foto: Marius Rua Verdal – Visit Innherred

Slaget ved Stiklestad den 29. juli 1030 regnes som en milepæl for innføring av kristendommen i Norge. I følge Snorre Sturlasons saga «Heimskringla» gikk en 7000 mann stor bondehær i kamp med Olav Haraldssons styrke, som telte omtrent halvparten så mange. Bli med på en reise til åstedet for en av Norges mest berømte slag.

  • Høydepunkter: Stiklestad med vikinghistorie
  • Pris: Fra NOK 1 700
  • Inkludert: Bussreise, reiseleder, omvisning og servering på Stiklestad
  • Sesong: Mai – september
  • Tidsbruk: 7 timer

I følge sagaen ble Olav først stukket i låret av Torsten Knarresmed. Så stakk Tore Hund han i magen med et spyd, før han til slutt ble stykket i nakken av Kalv Arnesson. Selv om sagaen ble skrevet lagt tid etter dette blodige slaget, har Snorres beskrivelse påfallende mange likhetstrekk med, blant annet, et motiv fra en portal fra den nå forfalte Hemsedal Stavkirke. Etter sin død ble Kong Olav slått til helgen; Olav Den Hellige.

Bli med på en reise langt inn i folkesjela til det norske folk, der vikinghistorie lenkes sammen med kristendommen – det som regnes som grunnsteinen i det Norge vi kjenner i dag. Her finner man en replika av et langhus konstruert, utstyrt og møblert på en måte man antar et langhus fra overgangen mellom vikingtiden og middelalderen kunne sett ut.

Fingermat*, tradisjonell drikke og historiefortelling inngår i pakken.

nb_NO
Skroll til toppen